PATRICIA LABOUCARIE-100% Green Sustainable Fashion+ International Giveaway


H Patricia Laboucarie είναι μια ανερχόμενη Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας που έχει διαπρέψει στο παρελθόν σε αρκετούς γνωστούς οίκους μόδας και τώρα χαράσσει την δική της προσωπική πορεία.

Στα 17 της σπούδασε styling στο ΕSMOD School στο Παρίσι.Εκεί αποκτά το βραβείο The grand jury prize.Σχεδιάζει την πρώτη της collection στο Μιλάνο για τον οίκο Fiorucci και για τον Yvan and Marzia,cult brands της δεκαετίας του ΄90 στο luxury ready-to-wear.


Διαλέχτηκε απο τους αντιπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας για να εκπροσωπήσει τους νέους σχεδιαστές στην έκθεση ART and INDUSTRY σκηνοθετημένη απο τον Philip Starck στο Palais de Chaillot.





Oι ιδιαίτερες και ξεχωριστές της δημιουργίες αγαπιούνται και απο γνωστούς celebrities όπως η Vanessa Paradis,Paula Abdul,Lio και Zazie(γαλλίδες τραγουδίστριες)και πολλές άλλες.Το στuλ της είναι μοναδικό,παιχνιδιάρικο,με έντονα χρώματα,αναμειγνύωντας ετερόκλητα στοιχεία και υλικά,πανέμορφα embroidery patterns μαζί με animal prints,πούλιες και παγιέτες, συνυπάρχουν με avant-garde δημιουργίες,με πλεκτά κεντήματα που θυμίζουν μαξιλάρες και ριχτάρια της γιαγιάς,όλα αυτά εναρμονισμένα πλήρως με τις επιταγές του fair trade,του λεγόμενου δίκαιου εμπορίου,της οικολογίας και των πράσινων, ανακυκλώσιμων,animal friendly υλικών κάνoντας τις δημιουργίες της ακόμα πιο θελκτικές στο παριζιάνικο και διεθνές κοινό της.

Διάβασε την μινι συνεντεύξη που μου παραχώρησε,έπειτα δες κάποιες απο τις δημιουργίες της και σου έχω μια έκπληξη στο τέλος.
"1)Patricia,έχεις δουλέψει με αρκετούς γνωστούς οίκους μόδας,όπως ο Fiorruci,Υvan and Marzia,Cathrine Malandrino,Et Vous κλπ.πως πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις κάτι όλοδικό σου σου, ήταν κάτι που το επιθυμούσες πάντα ή σου προέκυψε ξαφνικά;
-Πάντα ήθελα να δημιουργήσω το δικό μου brand.Kαι έτσι αποφάσισα να δουλέψω για αυτές τις εταιρίες έτσι ώστε η δουλειά μου εκεί να με βοηθήσει να εξελιχθώ και εγώ σαν σχεδιάστρια και να με βοηθήσει στα μελλοντικά μου σχέδια.Κάποιες απο αυτές τις εταιρίες δεν είναι και τόσο γνωστές και το στυλ τους δεν μου άρεσε ιδιαίτερα,είναι η πολύ καλή δουλειά που έκανα για αυτές που με βοήθησε στο να εξελιχθώ και οχι το γεγονός ότι δούλεψα σε αυτές.Μάλιστα κάποιες απο αυτές απέκτησαν την φήμη τους χάρη στην δουλειά μου εκεί.
2.Η Γαλλία είναι μια απο τις πιο σημαντικές πρωτεύουσες την μόδας,είναι πολύ δύσκολο να εδραιωθεί κανείς,να γίνει γνωστή η δουλειά του στο ευρύ κοινό;
-Λοιπόν ναι είναι αρκετά δύσκολο και απαιτεί πολύ χρόνο γιατί η βιομηχανία της μόδας είναι ένα μεγάλο αλλά απαιτητικό κομμάτι της οικονομίας μας και λίγοι άνθρωποι τολμούν να πάρουν το ρίσκο να επενδύσουν σε αυτό τον τομέα.Το ταλέντο του κάθε σχεδιαστή πρέπει να αναδειχτεί με την πάροδο του χρόνου,με την σκληρή δουλειά,και το ίδιο και ο σεβασμός, πρέπει να κερδιστεί σιγά σιγά.Στην Γαλλία ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι τα σωστά meetings,οι σωστές συναντήσεις και οι δημόσιες σχέσεις με τα κατάλληλα άτομα και είναι απαραίτητο να ξέρεις ακριβώς πως να στήσεις το δικό σου brand το οποίο απαιτεί φυσικά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αρχικά.
3)Θα χαρακτήριζες τις δημιουργίες σου εναλλακτικές ίσως,μιας που η τελευταία σου συλλογή αποτελείται απο 100% ανακυκλώσιμα υλικά και στηρίζεται στης αρχές της οικολογίας και του fair trade;
-Οχι ακριβώς δεν θα τις χαρακτήριζα ως εναλλακτικές δημιουργίες γιατί oλα αυτά τα υφάσματα που χρησιμοποιώ υπάρχουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια,οι άνθρωποι όλο και εφευρίσκουν νεα υλικά για τα υφάσματα που έχουνε χρησιμοποιηθεί και παλιότερα.Οσον αφορά το κομμάτι του ethical στην μόδα και του fair trade,απλά δουλεύω σε συνθήκες που σέβονται την ανθρώπινη φύση και βάζω πρώτα τον άνθρωπο απο το κέρδος και ελπίζω μελλοντικά στην ζωή μου να έχω όλο και λιγότερο σχέση με το χρήμα.
4)Απο που αντλείς την έμπνευσή σου;
-To οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για μένα,γενικά στο μυαλό μου πολλές φορές έχω σαν εικόνα,σαν όραμα τα ρούχα που θέλω να σχεδιάσω και απλά το υλοποιώ.
5.Τι γνωρίζεις για την ελληνική μόδα,γνωρίζεις κάποιο Έλληνα σχεδιαστή που ίσως είναι περισσότερο γνωστός στην Γαλλία;
-Δυστυχώς Δέσποινα δεν υπάρχει κάποιος έλληνας σχεδιαστής του οποίου να γνωρίζω την δουλειά."
Αυτά ήταν τα λόγια της,κοίταξε τώρα την υπέροχη δουλειά της!
Photo credits:Flavia Raddavero.








Μοναδικές οι δημιουργίες της,δεν βρίσκεις;Tώρα ήρθε η σειρά σου να εμπλακείς κι εσύ στην ιστορία μας,η Patricia χαρίζει μια 100% green,handmade,made in France embroidery τσάντα σε ένα μέλος του Lipstick and Lace,με πολύ αγάπη.

Τα βήματα είναι τα γνωστά,γίνετε μέλος αυτού του blog,και έπειτα κινηθείτε μέσω fb δείχνοντας την αγάπη σας στην σελίδα της Patricia EΔΩ και επίσης στην Lipstick and Lace ΕΔΩ,κοινοποιώντας την φωτό του διαγωνισμού ΕΔΩ και αφήνοντας και το σχόλιο σας κάτω απο την φωτό στο fb πάλι.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως και τις 18 Μαρτίου.
Καλή επιτυχία!!!
This giveaway is also international,the terms are these:
1.You must become a member of this blog(through GFC or Blogloving)
2.You must like Patricia's Fb page HERE and Lipstick and Lace HERE
3.You must share the fb photo HERE and also leave your comment tagging some friends if you wish.
The contest will end on the 20th of March.
Good luck everyone!!!
3
3.

Σχόλια

  1. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΩΡΟ !!!!!!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες δημουργίες! Ξεχώρισα αυτό το καταπληκτικό τοπ στην τελευταία φωτογραφία με το μοντέλο!! Έρωτας <3 Φιλιά, Δεσποινάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική τσάντα. Ευχαριστούμε και την δημιουργό της Patricia Laboucarie, αλλά και την δημιουργό και κάτοχο του blog: Lipstick and Lace. (f/b: Evi Swan, gfc:evdokiakal.
    Καλή μας επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη!!!!Ευχαριστούμε πολύ!!!!
    Μακάρι να ειμαι τυχερή!!!!
    FB:Νικη Παπαγεωργίου
    GFC: Niki Papageorgiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε πολύ!!!
    FB:Sofia Gilina
    GFC Sofia Gilina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. FB: Σαμιρα Βακινκα GFC Samira Nazirova Super!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Count me in, the bag is drool worthy!!

    FB: Jc Loh
    Bloglovin: Jc Loh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hello,
    on GFC: Coline T.
    facebook: coline touil

    email: coco.pink@hotmail.fr
    thanks for this lovely giveaway! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φοβερο δωρο!υπεροχο και μοναδικο!!!
    fb Roula Altiparmaki Vevekli
    gfc alti_sta
    blogovin roula Alti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΔΩΡΟ!!
    ΕΦΗ gr2000032@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    gfc. ΑΝΝΑ ΠΛΑΤΙΔΟΥ
    fb. Anna Platidou
    mail. annaplatidou@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι υπέροχη
    fcb φωτεινη καραχαλιου
    gfc Φωτεινή Καραχάλιου
    blogloving Φωτεινή Καραχάλιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καταπληκτικές δημιουργίες!
    blogloving Despina Yiavrouta
    fb Despina Yiavrouta
    dgiav@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις